Akcija “Vojnik”: Zaplijenjeno 27 kilograma marihuane

U okviru akcije kodnog naziva “Vojnik” u kojoj su u fočanskom mjestu Miljevina uhapšena dva lica, V.M. sa Pala i T.S. iz Foče, i zaplijenjeno 27 kilograma marihuane, izvršen je pretres na više lokacija koje koriste osumnjičeni na području Foče i Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Po kompletiranju predmeta, nadležnom tužilaštvu će protiv osumnjičenih, nad kojima je u toku kriminalistička obrada, biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pripanici Policijske uprave Foča juče su prilikom kontrole motornog vozila “pasat”, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali V.M, pronašli tri vreće u kojima je bilo 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase oko 27 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Pretres je izvršen prema naredbi Osnovnog suda u Foči, uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, zbog osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *