Akcija “Šljivice”: Pretresi na 11 lokacija

U sedam gradova u BiH u toku su pretresi u okviru akcije kodnog naziva “Šiljivice” zbog sumnje na organizovani kriminal, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH.

Pretresima, koji se vrše na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca po naredbama Suda BiH, obuhvaćeno je 14 osumnjičenih, pronađeno je njih 13, dok je jedno lice u bjekstvu.

Vrše se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina i pranje novca iz Krivičnog zakona BiH, dodaje se u saopštenju.

U pretresima je do sada pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica BiH, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Akciju izvode pripadnici Sipe, uz asistenciju ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske, Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *