Aćimović: Razloga za opuštanje još nema /VIDEO/

Broj dnevno zaraženih virusom korona trenutno stagnira, ali su bolnice u Srpskoj i dalje pune.

-1.300 oboljelih u bolničkim krevetima opomena je da opuštanja ne smije biti, rekla je za našu televiziju epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske Јela Aćimović.

Vakcinacija je, kaže, jedini način da se spriječe teške kliničke slike i smrtni ishodi.

– Istina je da u ovom momentu cirkulišu sojevi kao što je britanski koji se češće nego što smo navikli širi i među mlađom populacijom, to znači da kada krene škola, a krenula je, neophodno je striktno pridržavanje propisanih mjera tokom nastave, prije nastave, poslije nastave i dosadašnje neko naše iskustvo je da te mjere koje se koriste u školi zaista daju rezultate – rekla je Aćimovićeva.

U “Dr Dragiša Mišović” trenutno se nalazi oko 200 pacijenata, u jedinici intenzivnog liječenja je 60 pacijenata, od toga je njih pola na nekom vidu mehaničke ventilacije, rekla je načelnica Anestezije Duška Ignjatović.

Načelnica Anestezije KBC “Dr Dragiša Mišović”, Duška Ignjatović, rekla je da je za anesteziologa koji je u intenzivnoj nezi i bavi se liječenjem najtežih pacijenata, svaka smjena je jednako teška, tamo se ljudi bore za život i kritično su ugroženi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *