Situacija u kovid bolnicama u Bijeljini se stabilizuje /VIDEO/

Situacija u kovid bolnicama u Bijeljini je stabilnija nego u proteklom periodu, kazali su iz kriznog štaba bolnice “Sveti Vračevi”. Na liječenju u kovid bolnicama trenutno se nalazi 72 bolesnika, pet manje nego u toku jučerašnjeg dana, a u protekla 24 sata imali su sedam prijema.

U Bijeljini je u protekla 24 časa registrovano 36 novozaraženih korona virusom i jedan smrtni slučaj. U kovid bolnicama se nalazi 72 bolesnika. Na respiratoru je 21 pacijent, a 32 na kiseoničkoj terapiji. Iz bolnice upozoravaju na veliki procenat asimptomatskih slučajeva otkrivenih prilikom komercijalnog testiranja na covid-19.

Primjetan je i sve veći broj pozitivno testiranih pacijenata koji već imaju zakazane operativne zahvate.

Iako je situacija povoljnija u odnosu na prethodni period i dalje se u kovid bolnicama nalaze izrazito teški slučajevi, srednje i starije životne dobi.U posljednje vrijeme sve je više djece koja su pozitivna na virus korona, uglavnom bez simptoma ili sa blažim kliničkim slikama.

Najmlađa je bila beba starosti do godinu dana i jedno dijete od šest godina. Kada je riječ o specijalističkim pregledima oni se i dalje obavljaju u Poliklinici, smještenoj u zgradi stare hirurgije. Ambulante funkcionišu u smanjenom kapacitetu, a za pregled kod specijaliste važe pravila strogog režima naručivanja telefonskim putem. Liste čekanja su smanjene tako da pacijenti na specijalistički pregled ne čekaju duže od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *