“Јačanje patriotizma i nacionalnog identiteta mladih kao osnova za razvoj države” /VIDEO/

Jahorina je domaćin “Sabora mladih Srpske”, na kojem će do nedjelje, 3. septembra, biti održan niz panela o odnosu institucija i mladih, značaju kvalitetnog obrazovnog sistema, podršci institucija preduzetništvu, te jačanju nacionalnog identiteta mladih kao osnove za razvoj države.

Da na Saboru mladih koji se održava na Jahorini ne treba bježati od kritika, već da treba donijeti zaključke koji će u narednom periodu doprinijeti svima u Republici Srpskoj, stava je predsjednik Udruženja građana “Platforma mladih i talentovanih Srpske”.

Moglo se čuti da su Srpskoj potrebni mladi koje niko neće ograničavati. Jedan od učesnika Sabora je i Marija Davidović, student na Moskovskom državnom institutu za medjunarodne odnose, koja je istakla da će se nakon školovanja u Rusiji vratiti u Republiku Srpsku.

Da su mladi u Republici Srpskoj aktivniji od mladih u EU i da je mnogo više mladih iz Srpske  aktivnije u političkom i nevladinom životu od mladih iz Evrope, smatra ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

Na Saboru mladih Srpske danas će biti održani i paneli “Podrška preduzetništvu-od ideje do realizacije, uz pomoć institucija”, “Jačanje patriotizma i nacionalnog identiteta mladih kao osnova za razvoj države”. Završni panel planiran je za sutra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *