Zvizdić: Pojačati rad Parlamenta /VIDEO/

Zvizdić je u razgovoru za Federalnu novinsku agenciju (FENA) podsjetio da je Predstavnički dom, odnosno Parlamentarna skupština BiH bila u blokadi skoro čitavu 2019. godinu, dodavši da je riječ o potpuno neracionalnoj, antiustavnoj blokadi rada najvišeg zakonodavnog tijela Bosne i Hercegovine.

Istakao je da je “na čekanju” bilo više od 30 zakona, više od 50 finansijskih sporazuma i desetine, odnosno stotine odluka i drugih pravnih akata.

Napomenuo je da su ta sredstva namijenjena za realizaciju izuzetno važnih projekata iz oblasti komunalne, saobraćajne infrastrukture, zaštite okoline , privrednih aktivnosti, a to znači ekonomski napredak BiH i otvaranje novih radnih mjesta.

Govoreći o evropskom putu BiH, rekao je da je na  Savjetu  ministara BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH i svim drugim državnim institucijama koje vode ili su lideri u procesu evropskih integracija BiH, da nastave raditi na realizaciji projekata, ali i da pokažu kredibilan odnos prema evropskim integracijama.

Izrazio je nadu da će u Parlamentu uvijek postojati većina za sve ono što je dobro za čitavu BiH i za sve njene građane.

S obzirom na to da je u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zvizdić se osvrnuo i na rad te institucije dok je bio na njenom čelu. Kazao je da je ono zbog čega je posebno ponosan, napredak BiH na putu evropskih integracija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *