Zvaničnici Srpske čestitali Vaskrs

Zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima, naglasivši da je Vaskrs praznik pobjede života, ali i nade u novu, bolju, svjetliju i sigurniju budućnost.

“Želim da proslavljajući Vaskrs, proslavimo život koji upravo na taj veliki praznik dobija svoje puno značenje. U vremenu pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, mi i ove godine u istim uslovima proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro biti uslišene”, istakao je Dodik u Vaskršnjoj čestitki.

Uz poziv na solidarnost i zajedništvo, Dodik je naveo da je sada, više nego ikada potrebno okrenuti se porodici, prijateljima i svom narodu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Uz iskrene želje za dobro zdravlje, radost i mir, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom – Hristos vaskrse”, naglasio je Dodik u čestitki i poželio sveštenstvu i vjernicima da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, duhovnom miru, slozi i radosti.  

Cvijanović: Vaskrs da bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom predstojećeg Vaskrsa Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima i poželjela da najveći hrišćanski praznik bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja.
“Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem Vam najiskrenije čestitke. Privrženi i vođeni Hristovim blagoslovom, uz razumijevanje i poštovanje različitosti, nalazimo snagu da jačamo zajedništvo, pružamo podršku i iskreno saosjećamo jedni sa drugima”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je poželjela da praznik Hristovog vaskrsenja, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja i nedaća današnjice, putokaz u bolje sutra, a ključne hrišćanske vrijednosti kao što su ljubav, solidarnost i tolerancija, da budu naše vodilje.

“Uz najbolje želje da naredne praznične dane provedete u dobrom zdravlju, duhovnom miru i spokoju, dijeleći radost Vaskrsa sa svojim najbližima, pozdravljam Vas sveradosnim pozdravom: Hristos voskrese – vaistinu voskrese!”, navedeno je u čestitki Cvijanovićeve.

Tegeltija: Vjera u Hristovo vaskrsenje da ulije snagu za prevazilaženje iskušenja

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, monaštvu, sveštenstvu i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti, uz želje da vjera u Hristovo vaskrsenje ulije snagu da se prebrode iskušenja u ovim bremenitim vremenima.
Tegeltija je istakao da vaskrsenje podsjeća na značaj istrajnosti, strpljenja i snage vjere u najtežim trenucima, te uliva nadu da će molitve za zdravlje, boljitak i mir biti uslišene.

“Povodom praznika Hristovog vaskrsenja, Vama, arhijerejima, monaštvu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji praznuju po julijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovaj praznik provedete u miru, zdravlju i sreći. U iščekivanju najvećeg hrišćanskog praznika, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrese – Vaistinu vaskrese”, naveo je Tegeltija u čestitki.

Višković: Hristovo vaskrsenje proslaviti u miru, zdravlju, radosti i blagostanju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželio je vjernicima Srpske pravoslavne crkve /SPC/ da u miru, zdravlju, radosti i blagostanju dočekaju i proslave Hristovo vaskrsenje.
Višković je čestitku uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima u Srpskoj.

“Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u ime Vlade Srpske i svoje, upućujem iskrene čestitke. Pozdravljam Vas sveradosnim vaskršnjim pozdravom pobjede života nad smrću, dobra nad zlom i svjetlosti nad tamom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse!”, navedeno je u Viškovićevoj čestitki.

Čubrilović čestitao Vaskrs

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima.
“U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime, čestitam Vam praznik Vaskrsenja Gospoda Našeg Isusa Hrista! Želeći da Praznik nad praznicima proslavite u zdravlju, miru i radosti, te da, nadahnuti i osnaženi hrišćanskom ljubavlju i vjerom u vaskrsenje, svi zajedno odolimo iskušenjima i pošastima koje nas pritišću, i istrajemo na časnom putu kojim su hodili naši sveti i čestiti preci”, navodi se u čestitki Čubrilovića.

Čubrilović je uputio sveradosnim vaskršnji pozdrav “Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Narodne skupštine.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *