Značajna izdvajanja za boračku populaciju u narednoj godini

Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/ saopštila je da je sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite postignut dogovor o značajnim izdvajanjima za boračku populaciju u narednoj godini.

U BORS-u navode da je postignut dogovor da u budžetu za narednu godinu, 9.583 nezaposlena borca, mlađa od 60 godina, dobiju redovno mjesečno primanje u visini boračkog dodatka.

U saopštenju se navodi da su BORS i resorno ministarstvo postigli dogovor da, kroz izmjene Uredbe Vlade Srpske, isto mjesečno primanje dobije i više od 1.200 borca koji se sa mjestom boravka nalaze na teritoriji Federacije BiH i Brčko distrikta.

Rukovodstvo BORS-a pregovara sa resornim ministarstvom i o obezbjeđivanju minimalne penzije za borce koji navrše 65 godina, a nemaju radnog staža.

Iz BORS-a napominju da su u posljednjih 20 dana održali četiri značajna sastanka sa predstavnicima institucija Republike Srpske o poboljšanju položaja boračkih kategorija i projekcijama budžeta Srpske za 2022. godinu, među kojima je sastanak sa premijerom Radovanom Viškovićem.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *