Zimske službe spremne za najavljene padavine

Timovi Zimske službe grada Bijeljina u pripravnosti su i spremni za izlazak na teren u slučaju pojave sniježnih padavina, koje su najavljene, a za potrebe njihovog rada iz ovogodišnjeg gradskog budžeta izdvojeno je 195.000 KM.

Snijeg sa ulica, puteva, trotoara i pješačko-biciklističkih staza uklanja se po redu prioriteta, a Planom rada Zimske službe predviđeno je da se od ove godine prioriteti za čišćenje saobraćajnica pomjere za jednu kategoriju više, čime će biti proširen obim čišćenja saobraćajnica, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Prema Programu rada Zimske službe obuhvćeno je razgrtanje snijega na ulicama i putevima, čišćenje i odvoz snijega sa ulica i parkinga vezanih uz kolovoz, pročišćavanje rigola i slivnika, mašinsko i ručno rasturanje soli po ulicama, trotoarima i trgovama, te soli i rizle po putevima.

Programom Zimske službe obuhvaćeno je i čišćenje i odvoz snijega sa trotoara, trgova i javnih površina, te čišćenje i razgrtanje snijega po parkovima.

Gradska uprava podsjeća da je prilikom čišćenja trotoara, obaveza ekipa Zimske službe da uklone snijeg samo ispred javnih ustanova, a da građani i pravna lica, odnosno, korisnici nekretnina imaju obavezu da uklone snijeg sa trotoara ispred zgrada, pripadajućih građevinskih parcela, stambeno-poslovnih zgrada, poslovnih prostora, objekata u izgradnji i neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Kazne predviđene za neizvršavanje ove obaveze su 300 do 600 KM za fizička lica, 500 do 800 KM za preduzetnike, 350 do 650 KM za odgovorna lica u pravnom licu i 1.500 do 4.500 za pravna lica, a kontrolu vrši Komunalna policija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *