Zemljište za novu autobusku stanicu u vlasništvu Grada /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović potpisali su u Banjaluci ugovor o prenosu prava svojine i posjeda nad nepokretnostima u Bijeljini s ciljem izgradnje nove željezničke i autobuske stanice.

Mićić je naveo da je ovaj projekat značajan za Grad Bijeljinu, jer će na mjestu stare željezničke stanice biti izgrađena moderna autobuska stanica, na koju će autobusi dolaziti direktno sa obilaznice i neće opterećivati centar grada.

On je istakao da je projektom, između ostalog, planirana izgradnja stajališta za taksiste, kao i perona za prigradski saobraćaj.

Mićić je izrazio očekivanje da će nova autobuska stanica biti izgrađena za godinu dana, dodajući da je tender već raspisan, kao i da je procijenjena vrijednost projekta 2,5 miliona KM.

– Naša obaveza je i da izgradimo novu željezničku stanicu na novoj lokaciji, kod Poslovno- industrijske zone 2, čija je predračunska vrijednost oko 450.000 KM i već smo izradili projekat. Nova stanica će biti korišćena prije svega za teretni saobraćaj, a ukoliko bude mogućnosti i za putnički saobraćaj – rekao je Mićić.

Popović je podsjetio da su aktivnosti na ovom planu započete 2016. godine, kada je na zajedničkoj sjednici vlada Srpske i Srbije donesena odluka da pravo svojine i posjeda nad nepokretnostima bude preneseno sa „Željeznica Srbije” na Republiku Srpsku.

– Ovaj projekat će imati veliki značaj za Grad Bijeljinu, ali i za Srpsku. Nova željeznička stanica nalaziće se izvan centra grada, bliže novoj modernoj petlji auto-puta Beograd-Bijeljina-Brčko-Banjaluka – naveo je Popović. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *