Zeljković: U Republici Srpskoj 66-oro djece pozitivno /VIDEO/

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virusom korona zaraženo je 95 lica od testiranih 560, a umrla su tri muškarca iz Doboja, Bratunca i Banjaluke, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Od ukupnog broja zaraženih lica 20 je iz Banjaluke, 10 iz Foče, sedam iz Istočne Ilidže, po šest iz Kneževa i Zvornika, pet iz Trebinja, po četiri iz Gradiške, Prijedora, Prnjavora i Čelinca, po tri iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva i Modriče, po dvije iz Bijeljine, Laktaša, Ribnika i Teslića i po jedna iz Broda, Gacka, Dervente, Kozarske Dubice, Ljubinja, Novog Goražda, Sokoca i Šipova.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković pozvao je građane da se pridržavaju preporučenih mjera, prije svega nošenja maske, fizičke distance, dezinfekcije i higijene.

On je najavio da Institut priprema set mjera za početak akademske godine.

U Republici Srpskoj je 66-oro djece predškolskog i školskog uzrasta pozitivno na virus korona, rekao je danas na konferenciji za novinare direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Zeljković je najavio da će biti obavljena rigorozna analiza cjelokupne epidemiološke situacije u svim školama, na nivou lokalnih zajednica, kako bi se donijele pravovremene odluke za dalje postupanje.

Na konferenciji za novinare predstavljen je dio tima koji svakodnevno radi na analizi uzoraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *