Zdravstveno stanje generala Mladića ozbiljno, potrebno odgovarajuće liječenje /VIDEO/

Darko Mladić, sin nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića, rekao je da je situacija u kojoj se nalazi njegov otac zbog pogoršanja zdravstvenog stanja izuzetno ozbiljna, ali da se, uprkos tome, nada pozitivnom ishodu.

“Nadam se da će se on izvući ako dobije adekvatno lečenje. Iz onoga što smo delimično videli, imao je dobru terapiju za sada, a za dalje ćemo videti. Zaključak je da je situacija ozbiljna, ali da bi /Ratko Mladić/ trebalo da se izvuče ako bude imao odgovarajuće lečenje”, rekao je Darko Mladić za Srnu.

On je naveo da su porodica i ljekari dobili djelimične rezultate analiza zdravstvenog stanja njegovog oca, koje su prethodno danima čekali.

“Lekari trenutno gledaju te rezultate, ali ne mogu da daju mišljenje o stanju /generala Mladića/ dok ne dobiju potpune rezultate. Čekamo da nam kompletiraju dokumenta da bi imali finalne zaključke”, rekao je Darko Mladić.

Odgovarajući na pitanje da li će tražiti da njegovog oca zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebace iz Haga u bolnicu gdje bi mogao da dobije normalno liječenje i njegu, generalov sin je rekao da to još ne zna i da ne može ništa da kaže o tome dok ne dobije mišljenje ljekara i njihovu preporuku.

“Ja mogu da odlučujem samo na osnovu njihove preporuke”, objasnio je Darko Mladić.

Darko Mladić je rekao da njegova majka Bosiljka danas popodne treba da otputuje u Hag u posjetu generalu Mladiću.

Zdravstveno stanje generala Mladića ponovo se pogoršalo, pa je prije osam dana zbog jakih bolova i opšte slabosti prebačen u civilnu bolnicu u Hagu, odakle je u četvrtak vraćen u zatvorsku bolnicu u Tribunalu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *