Zbog snijega vanredna situacija u osam opština u Srbiji /VIDEO/

Otklanjaju se posljedice velikih sniježnih padavina, a vanredna situacija na snazi je u osam opština u Srbiji. Nakon što su sniježne padavine izazvale kolaps na elektro-mreži u zapadnoj Srbiji, situacija se polako popravlja, ali je oko 3.000 potrošača u Ivanjici i Lučanima i dalje bez struje. U Malom Zvorniku, je bez struje 40 odsto stanovnika.

Mali Zvornik je osma opština u Srbiji koja je proglasila vanrednu situaciju zbog posljedica snežnih padavina i nestanka struje. Mali Zvornik uveo je danas  vanrednu situaciju, jer je bez struje 40 odsto stanovnika te opštine. Sva raspoloživa mehanizacija je angažovana kako bi se očistili planinski putevi koji vode do dalekovoda, a sneg je uništio i nekoliko kilometara niskonaponske mreže. Svi glavni putevi su prohodni.

Zbog velike količine padavine koje su izazvale nestanak struje, u Osečini je proglašena vanredna situacija.Tri sela ove opštine ostala su potpuno odsečena, a dve trećine opštine je već četiri bez struje.

Ministarka rudarstva i energetike rekla je za RTS da oko 30 odsto sistema EPS-a nije u pogonu i da je za aktuelnu energetsku krizu kriva uprava EPS-a. Kad izađemo iz krize, vidjećemo ko je u cijelom lancu napravio problem, istakla je ministarka. U nedjelju uveče je, kaže, bez struje bilo oko 126.000.

Vanredna situacija je na snazi i u opštinama Ivanjica, Lučani, Nova Varoš, Ljubovija, Krupanj, Arilje i Bajina Bašta.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *