Zbog nesavjesnih građana: Kamerama protiv divljih deponija /VIDEO/

Komunalna policija grada Bijeljina apeluje na građane da sarađuju, kako bi se pravovremno djelovalo i otklonili problemi koji su zastupljeni u našem gradu, a tiču se inspekcijskog nadzora. Sam podatak da na području grada ima oko 40 divljih deponija, govori o tome koliko se treba raditi na unapređenju razvijanja svijesti kod građana, da  brinu o svojoj okolini.

Bijeljinska Komunalna policija provela je u prvih šest mjeseci tekuće godine sprovela  niz aktivnosti vezanih za inspekcijskih nadzor , u istom periodu Komunalnoj policiji podneseno je 408 pismenih zahtjeva od strane fizičkih lica, nakon uočavanja zakonskih nepravilnosti. Intenzivno se radilo na kontroli javnog reklamiranja, zauzeća javnih površina, držanja domaćih životinja te pojačanoj kontroli radnog vremena ugostiteljskih objekata zbog učestalosti prijava građana.

Kako ističe Milenko Vidaković iz Odjeljenja Komunalne policije grada Bijeljina, prvi put ove godine su postavljene kamere na određenim lokacijama, kako bi se pravovremeno djelovalo na uočavanje nelegalnog odlaganja otpada.

Držanje domaćih zivotinja na području grada, veliki je problem, urađena su 84 pregleda  i izdata su 3 prekršajna naloga, po ovom osnovu. A evidentirano je i 106 zapuštenih zelenih površina na području grada.

Građani ukoliko žele da prijave određene nepravilnosti , mogu to učiniti pismenim zahtjevom ili pozvati na broj telefona 055/211-355.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *