Tehnička škola upisala 28 vukovaca u jedno odjeljenje /VIDEO/

Oko 1.020 učenika raspoređenih u 38 odjeljenja pohađa Tehničku školu “Mihajlo Pupin” u Bijeljini. I u novoj školskoj godini veliko je interesovanje za računarski i IT smijer, ali i za deficitarna zanimanja za kojima vapi tržište rada. Po prvi put u istoriji ove škole upisano je kompletno odjeljenje sa 28 vukovaca.

Nakon pauze i školskog raspusta, srednje škole na području bijeljinske regije počele su intenzivne pripreme za novu školsku 2022/23 godinu.U junskom upisnom roku Tehnička škola “Mihajlo Pupin” ispunila je upisni plan. U rukovodstvu škole ističu da je zabilježeno veliko interesovanje svršenih osnovaca za sve smjerove u ovoj školskoj ustanovi. Zanimljivo je to što ove godine nije bilo prostora za eliminaciju učenika koji su konkurisali za smjer Tehničari informacionih tehnologija, pa jedno upisano odjeljenje čine učenici sa Vukovim diplomama.

Da je ova škola rasadnik talenata potvrđuju i uspjesi učenika postignuti u prošloj školskoj godini na republičkim i drugim takmičenjima.

Bijeljinska Tehnička škola koja nosi naziv velikog srpskog naučnika Mihajla Pupina čija se bista nalazi ispred školskog objekta, može se pohvaliti onim što malo koja škola u Semberiji, ali i šire može, a to je vijek postojanja. Za to vrijeme iznjedrila je mnoge talente koji su znanjem pokorili svjetsku konkurenciju.

U proteklih nekoliko godina ova škola postala je najtraženija među svršenim osnovcima. Na upisu se traži mjesto više. Plan upisa ispunjen je još u prvom upisnom roku, pa drugog neće ni biti ove godine.

Prateći stanje i potrebe tržišta rada u bijeljinskoj Tehničkoj školi uvedena su i nova zanimanja autoelektričar, automehaničar i alatničar.

Interesovanje i za nova zanimanja u okviru metalske struke je na zavidnom nivou, bar kada je riječ o zanimanjima autoelektričar i automehaničar.

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske na nivou svake lokalne zajednice u Republici Srpskoj vrši odabir deficitarnih zanimanja koja će stipendirati.

Interesovanje učenika za smjer vozači motornih vozila bilo je veliko, upisana su 24 učenika, zanimljivo je da među njima ima i djevojčica.

Uz brojne uspjehe učenika ove škole, posebno se ističe i inovatorska sekcija čiji članovi često dobijaju nagrade za inovacije i stvaralaštvo. Uspješne su i druge sekcije koje rade u okviru škole.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *