“Zbog finansijske nepismenosti građani trpe veliku štetu” /VIDEO/

Fakultet poslovne ekonomije u saradnji sa  Udruženjem ekonomista Republike Srpske SWOT Banja Luka, organizovala je danas predavanje o finansijskoj pismenosti u osiguranju. Projekat je usmjeren na poboljšanje stanja finansijske pismenosti pojedinih segmenata stanovništva.

Kroz edukacije koje  Udruženje SWOT realizuje cilj je da se kroz predavanja polaznicima dodatno pruže informacije i daju praktična znanja o pojmovima vezanim za organizaciju i upravljanje finansijama. Projekat je usmjeren na poboljšanje stanja finansijske pismenosti studenata i đaka koji će u kratkom vremenskom roku stupiti na tržište rada, te početnika u biznisu, vlasnika i menadžera u mikro i malim preduzećima

Učesnici predavnja o finansijskoj pismenosti su upoznati sa osnovama osiguranja od nezgoda, osiguranja imovine i života, kao i o dobrovoljnom penzijskom osiguranju i njegovim prednostima.

Predavač Miloš Grujić je rekao novinarima da situacija na terenu ukazuje na veliki nedostatak znanja građana RS u ovoj oblasti. Kao posljedica toga građani trpe velike štete u pogledu materijalne, zdravstvene i ekonomske sigurnosti.Grujić je poručio građanima da na vrijeme osiguraju svoje zdravlje i imovinu.

Agencija za osiguranje će održati još dvije radionice na ovu temu, a počele su i kampanje na tv stanicama, društvenim mrežama i portalima iz Srpske.  Tokom seminara, selektovaće se najčešća pitanja učesnika a odgovori će biti objavljeni na sajtovima Udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT i njihovih poslovnih partnera.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *