“Zaštitimo djecu u saobraćaju”: Đacima obuka, vozačima koji nepropisno parkiraju kazne /VIDEO/

Počela je ovogodišnja akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju” i trajaće ovog i sljedećeg mjeseca, a imaće preventivni karakter, u sklopu kojeg će, ako to dozvole epidemiološke mjere, učenici biti edukovani, dok će vozači, koji nepropisno budu parkirali vozila kod škola, biti kažnjavani.

Ovogodišnja akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ počela je 25. avgusta i traje čitav septembar. Akcija je podijeljena u tri faze i podrazumijeva razgovor policijskih službenika sa direktorima škola i nastavnim osobljem kada počinje nastava, kada su školski odmori i slično, u drugoj fazi ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija predviđena su edukativna predavanja za učenike, posebno one najmlađe, dok je treća faza akcije represivna, i to prema onim učesnicima u saobraćaju koji u zonama škola ne poštuju saobraćajne propise, izjavio je za Arena TV Nebojša Pavlović, pomoćnik komandira PS “Bijeljina 1”.

Najveći problem po bezbjednost učenika predstavlja nepropisno parkiranje vozila u blizini škola.

Nova školska godina je na pragu, pa iz bijeljinske policije apeluju na učesnike u saobraćaju da poštuju propise.

Pavlović je u službi od 1994. godine. Radio je kao pozornik – policajac, zatim dežurni policajac, a sada je pomoćnik komandira. Svoj posao obavlja časno i odgovorno, a ponosan je na mnoge do sada uspješno realizovane akcije koje su usmjerene na bezbjednost ljudi i materijalnih dobara. Sa djecom je kaže najlakše raditi.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina stalni su članovi Tima za brigu o djeci, a sve u  okviru projekta „Briga o djeci- zajednička odgovornost i obaveza“. U rad Tima uključeni su predstavnici škola, Centra za socijalni rad, Centra za mentalno zdravlje te predstavnici lokalne uprave. Ovaj sveobuhvatni mehanizam podrške djeci, podrazumijeva pravovremeno reagovanje, tako i preventivno djelovanje na stanja i ponašanja koja mogu biti nepovoljna u daljem razvoju djece.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *