Zastava Srpske razvijena na rukama 2.000 Bijeljinaca /VIDEO/

Na rukama oko dvije hiljade Bijeljinaca danas je u centru grada u dužini od 250 metara razvijena zastava Republike Srpske, u čast 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske /VRS/.

Zastava Srpske razvijena je u Ulici Vuka Karadžića, kod zgrade Osnovnog suda, prema Gradskoj upravi.

Predsjednik Republičke stranke Srpske Mladen Petrović ocijenio je da je ovo bio veličanstven događaj, bez političkih konotacija.

“Ova aktivnost je čisto patriotska, a nalazimo se u vremenu koje karakteriše gubljenje identiteta. Moramo da baštinimo našu tradiciju i istoriju, budući da, ako to ne radimo, ne možemo se nadati ni boljoj budućnosti”, istakao je Petrović i zahvalio svima za učešće – porodicama sa djecom, organizacijama, političkim partijama i borcima Vojske Republike Srpske.

Zamjenik predsjednika Omladine RSS Bane Stajić rekao je da je zastava duga 527 metara, ali, iz tehničkih razloga i terena u centru Bijeljine, nije cijela razvijena.

“Razvijanje ove zastave predstavlja vid protesta zbog sve zastupljenijeg nacizma, naročito u Evropi, protiv ekstremizma, ali i zarad odavanja počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske”, rekao je Stajić i izrazio nadu da će ova zastava prodefilovati svim gradovima Srpske, budući da je to do sada urađeno samo u Istočnom Sarajevu povodom Dana Republike Srpske i danas u Bijeljini.

On je naglasio da je zastava simbol Republike, a omladina treba da ima izraženu nacionalnu svijest.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske. Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH.

Kroz Vojsku Republike Srpske je prošlo 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *