“Zajedno za Petra” – RiTE Ugljevik podržao humanitarni bazar za pomoć Petru Tanackoviću

Na Gradskom trgu u Ugljeviku danas se održava Humanitarni bazar za prikupljanje sredstava neophodnih za liječenje 33godišnjeg Petra Tanackovića iz Ugljevika, kojem je potrebna pomoć za transplataciju bubrega u Turskoj.

Bazar je održan u organizaciji žena sa područja opštine Ugljevik, a akciju prikupljanja pomoći podržao je i Aktiv žena Sindikata RiTE, koji se značajnom donacijom priključio i drugim cjelinama RiTE Ugljevik, Rudniku, Upravi i radnicima, koji su već uplatili novac za Petra.

“Sve organizacione jedinice RiTe Ugljevik učestvovale su u prikupljanju pomoći za našeg Petra Tanackovića. Petrov otac je naš radnik, pa smo imali poseban motiv da podržimo ovog momka, ali postoji kontinuitet kada je podrška humanitarnim akcijama u pitanju, i on će sigurno biti nastavljen i u budućnosti. Trudimo se da se podržimo svaku sličnu akciju, a RiTE Ugljevik, kao društveno odgovorno preduzeće, uvijek je bilo oslonac stanovnicima ovog kraja”, rekla je predsjenica Aktiva žena Sindikata RiTE Ugljevik Brižita Ivković.

Ona je pozvala sve sugrađane da se u što većem broju odazovu akciji kako bi sredstva što prije bila prikupljena.

“Zajedničkim naporom i solidarnošću možemo postići mnogo. Pozivamo sve sugrađane da podrže ovu humanitarnu akciju i da pomognemo Petru da što prije ozdravi i nastavi da živi život kakav zaslužuje”, istakla je Ivkovićeva.

Današnji bazar je posjetilo i rukovodstvo RiTe Ugljevik, generalni direktor Diko Cvjetinović i izvršni direktori Dragiša Vidaković i Milutin Tasovac, kao i drugi članovi Uprave, koji su dali svoj lični doprinos da ova akcija ostvari svoj cilj.

Bazar je posjetio i Petar Tanacković, čije će troškove liječenja u jednom dijelu pokriti Fond zdravstvene zaštite Republike Srpske, dok za drugi dio mora obezbijediti sredstva.

“Hvala svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju koja će doprinijeti mom ozdravljenju. Bubreg će mi donirati otac, ali neophodno je prikupiti ostatak sredstava za operaciju”, rekao je Petar.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *