Zajedništvom za dobrobit građana majevičkog kraja

U sjeveroistočnom dijelu Republike Srpske, nalazi se opština Lopare, koja ima 29 naseljenih mjesta, raspoređenih u 25 mjesnih zajednica smještena na planini Majevici, po posljednjem popisu ima 16.568 stanovnika.

Osim prelijepih planinskih pejzaža, bogate istorije i kulture, u posljednje vrijeme pokrenutih brojnih projekata iz oblasti privrede, ovu malu lokalnu zajednicu posebno krasi i to što su u užem rukovodstvu četiri parlamentarne stranke iz Republike Srpske upravo političari iz Lopara.

Potpredsjednici DNS-a i Socijalističke partije su loparčani Đorđe Popović i Dalibor Stević koji su i aktuelni narodni poslanici u parlamentu Republike Srpske iz ove opštine, dok je aktuelni predsjednik lokalne skupštine Milenko Ristić regionalni predsjednik PDP-a i član njenog predsjedništva.

Rado Savić je na posljednjoj sjednici Glavnog odbora SDS-a izabran za zamjenika predsjednika ove stranke a na poziciji načelnika opštine Lopare nalazi se od 2008. godine.

-Na zadovoljstvo svih građana majevičkog kraja, nas četiri smo u užem rukovodstvu svojih političkih partija. Funkcionišemo korektno, bez zadrške kada je u pitanju razvoj opštine Lopare. Trudimo se da sa svih strana pomognemo da se poboljša kvalitet života građana naše opštine-rekao je Savić.

On je izrazio zadovoljstvo jer se u aktuelnom sazivu parlamenta Srpske nalaze dva poslanika iz Lopara.

-Popović i Stević su se dokazali koliko vole svoj kraj kroz aktivnosti koje provode, baš kao i predsjednik Skupštine opštine Lopare Ristić. Veliko je zadovoljstvo raditi sa njima, biti njihov saradnik i ovo treba da bude primjer svima u Srpskoj kako se radi za dobrobit građana bez razlike kada je politika u pitanju-istakao je Savić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *