Zajednička izjava SDS, PDP i DNS: “Što prije do nove većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske” /VIDEO/

Sa današnjeg sastanka SDS, DNS I PDP održanog u Bijeljini, lideri ove tri stranke poručili su da promjene u RS više niko ne može zaustaviti.

Dosta je bilo devastacije institucija i javnih resursa, poručeno je sa sastanka, čiji je domaćin bio Demokratski narodni savez. Lider stranke Nenad Nešić nedvosmisleno je iz Bijeljine uputio poruku da je očigledno kako nema nikakvih sukoba među opozicijom i da su spremni na rušenje aktuelne vlasti.

Zajednički dogovor je nastaviti sa koordinacijom, tempom bržim nego do sada. Sljedeći sastanak zakazan je za februar. i izrazili nadu da će na njemu učestvovati i nki koji danas nisu bili prisutni. Šarović je rekao da očekuje da se na sljedećem sastanku pridruži i Nebojša Vukanović. U fokusu sastanka kako je kazao predsjednik SDS-a Mirko Šarović bili su i ponovljeni izbori u Doboju i Srebrenici. Rekao je da će opozicija stati iza jednog kandidata.

Lider PDP-a je istakao da su imali iskren i konstruktivan razgovor koji pokazuje jasno opredjeljenje da su odlučni u namjeri da mjenjaju stanje u RS. Saglasni smo da treba što prije zaustaviti štetno djelovanje vladajuće koalicije,kazao je Branislav Borenović

Borenović je rekao da su ove stranke spremne za promjene u Republici Srpskoj i da rade na pripremi izborne platforme oko koje će se okupiti svi koji nisu zadovoljni sadašnjim stanjem u Republici Srpskoj. Ciljevi su bolja demografska slika, bolji uslovi poslovanja, bolja privreda, narodna policija i država koja je zasnovana na pravu u pravdi.

Poručili su da treba donijeti zakon o porijeklu imovine, sukobu interesa, suzbijanju nepotizma i da će ići u pravcu donošenja novog izbornog zakona, a takođe i da se javni servis RTRS oslobodi uticaja SNSD i na taj način vrati dostojanstvo i profesionalnost javom servisu građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *