Zahtjev za uvođenje jedinstvenog boračkog dodatka za sve kategorije /VIDEO/

O položaju boračke populacije te aktuelnoj situaciji u oblasti boračko-invalidske zaštite u Srpskoj govorilo se u Bijeljini, gdje je  danas održana Skupština Boračke organizacije Republike Srpske.

I na ovoj sjednici nismo se bavili sami sobom nego problemima koji tište boračke kategorije stanovništva, kaže predsjednik BORS-a. Ipak Radan Ostojić izražava razočarenje time što je i danas na Skupštini boračke organizacije jedan dio članstva gradskih i opštinskih boračkih organizacija bojkotovao sjednicu skupštine.

U radu skupštine analizirano je stanje u okviru boračko-invalidske zaštite, proistekli su i određeni zaključci ali i zahtjevi koji će biti upućeni nadležnim institucijama s ciljem poboljšanja statusa ovih kategorija društva.

S obzirom da tražimo osnovicu od 5 maraka, evidentno je da će biti potrebno obezbijediti i dodatna sredstva, kaže Ostojić i dodaje da je potrebno povećati i osnovice za obračun lične i porodične invalidnine.

Bavili su se danas na sjednici Skupštine BORS-a i pitanjem zapošljavanja djece poginulih boraca.

Jedno od važnijih je i pitanje definisanja statusa Boračke organizacije, kaže Ostojić.

Ističe da je Boračka organizacija simbol Republike Srpske, koja okuplja više od 100.000 članova te da će već iduće godine obilježiti 30 godina svog postojanja i rada.

Već 1. septrembra biće sumirani rezultati onoga što je urađeno do sada kada je riječ o zahtjevima koje je skupština Boračke organizacije Srpske donijela i koji će biti upućeni nadležnima. U zavisnosti od ponašanja i stava institucija sistema prema našim zahtjevima, tako ćemo se i ponašati i u skladu s tim će biti i naše odluke, zaključuje Ostojić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *