Zabranu kretanja prekršio 21 građanin u RS, bez maske 62 lica

U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa 21 građanin prekršio zabranu kretanja, a 62 lica nisu koristila zaštitnu masku na javnim površinama i uručen im je prekršajni nalog, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Dvadeset jedan građanin je prekršio zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o kojim je na području Republike Srpske zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, te zabranjeno kretanje svim licima na javnim površinama od 22.00 do 5.00 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja radi nesmetanog obavljanja procesa rada i kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

U protekla 24 časa evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi, a službenici Policijske stanice Nevesinje saznali su da lice čiji su inicijali S.A. iz tog grada krši mjeru stavljanja u karantin, koja je trebala isteći 17. maja.

“Ovo lice je bilo dužno da provede tu mjeru na kućnoj adresi, ali nije zatečeno na adresi stanovanja, već je pronađeno na drugoj lokaciji na području opštine Nevesinje. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske apeluju da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera radi prevencije širenja virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.