Za tri nove poslovne ideje opština Ugljevik izdvojila 10.000 KM /VIDEO/

Načelnik opštine Ugljevik potpisao je danas ugovore za dodjelu nagrada za najbolje poslovne ideje u okviru akcelator programa. Opština je za ove namjene izdvojila oko 10.000 KM.

Akcelator program namijenjen je početnicima u poslovanju, a u njemu mogu učestvovati osobe koje imaju inovativne ideje zasnovane na znanju i novim tehnologijama sa potencijalom rasta, a koje žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode odnosno usluge.

U opštini Ugljevik danas su tri polaznika akcelerator programa koju sprovodi Razvojna agencija Republike Srpske potpisali ugovore o dobijanju novčanih sredstava za šta je opština Ugljevik izdvojila 10.000 KM.

Na osnovu predviđenih kriterijuma u Ugljeviku su izabrane tri najbolje poslovne ideje.

Vlasnik predškolske ustanove „Mali princ” Danijela Ninić rekla je da je njena poslovna ideja otvaranje igraonice i rođendaonice za djecu dobila podršku. Mara Simić potpisala je ugovor za poslovnu ideju održavanja higijene i enterijera kao i Cvijetin Jovičić za ideju servis za popravke bicikala, kućanskih aparata i drugih uređaja.

Perić navodi da je ovo samo jedan dio iz programa podsticaja koje dodjeljuje ova lokalna zajednica privrednicima s ciljem da se unaprijedi poslovni ambijent i da se zaposli što veći broj ugljevičana.

Komentari: