Za šest godina rada udomljeno oko 500 pasa i mačaka

Za šest godina rada bijeljinsko Udruženje za zaštitu životinja “Aska” udomilo je oko 500 pasa i mačaka spasenih sa ulice.

Izbrojati se ne može pomoć koja je posredstvom ovog udruženja pružena teško bolesnim i povrijeđenim životinjama i zato je rođendanska želja udruženja – što više prelijepih, toplih domova punih ljubavi za napuštene njuškice.

Iz Udruženja navode da je tokom rada bilo dosta uspona i padova koje su, kako preciziraju, dijelili i prevazilazi uz pomoć onih koji na “Fejsbuku”

prate ovu grupu, te prijatelja i “ljubitelja šapica”, kako ih iz milošte zovu.

“Pružili smo pomoć tolikom broju životinja, ni sami ne znamo koliko je to. Uglavnom smo se bazirali na teško bolesne i povrijeđene životinje koje su bile otpisane, ali nikad nismo odustajali od njih”, ističu iz “Aske”.

Naglašavajući da se veći broj šapica kojima je pružena pomoć mogao izliječiti, iz “Aske” kažu da to dokazuje i činjenica da su oni danas srećni i voljeni, te da uživaju u svojim domovima.

Udruženje na “Fejsbuk” stranici često objavljuje slike udomljenih spasenih pasa i mačaka sa ulice – slike pokazuju čupave drugare kakvi su bili u trenutku nalaženja i sada kada su udomljeni.

“Svaki put kada se baš razočaramo, kad mislimo da ne može dalje, kada bismo digli ruke od svega, stigne po neka slika naših šapica iz domova i vrati nam snagu za dalje”, kažu u “Aski”.

Iz Udruženja navode da je veliki broj njih sterilisan/kastriran zahvaljujući donacijama koje su sami skupljali i zahvaljuju donatorima koji podržavaju njihov rad.

Članovi Udruženja posebno su ponosni na činjenicu da je udomljeno više od 500 cuka i maca koji su bili na ulici.

Članovi ove humane grupe zahvaljuju svim divnim ljudima koji su godinama s njima i koji su u njihovom radu prepoznali iskrene ljubitelje životinja koji od srca i bezuslovno pomažu napuštenim šapama sa ulice.

Pomoć stiže i novčano za hirurške zahvate, za plaćanje stacionara, smještaja za šape, ali i u vidu hrane za pse i mačke koji su napušteni i na ulici a ovo udruženje hrani.

Pomažu i oni, ističu iz “Aske”, koji u svom domaćinstvu pronađu mjesto da smjeste povrijeđenu ili bolesnu životinju, malene odbačene štence, što uvijek nađu mjesta u svom dvorištu bez ijedne marke.

Prema navodima Udruženja, taj smještaj puno znači jer je to prvi i glavni korak ka ostvarenju cilja, a to je dom.

“Trudićemo se da pomognemo što većem broju napuštenih životinja koje su krivicom ljudi na ulici, doživljavaju i preživljavaju sve što sa sobom nosi život na ulici.

Ove godine, kažu u Udruženju, njihova rođendanska želja jeste što više prelijepih, toplih domova punih ljubavi za napuštene njuškice.

Udruženje je osnovano 11. januara prije šest godina i nikada nije imalo nikakvu finansijsku pomoć na opštinskom, ni na drugim nivoima vlasti, a sav rad finansirali su donacijama i vlastitim prihodima


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *