Za sanaciju udarnih rupa na putevima oko 160.000 KM /VIDEO/

Specifina godina u Bijeljini kada je riječ o usvajanju gradskog budžeta. Sve je kasnilo pa tako i planirani radovi na infrastrukturi. Odjeljenje za stambeno komunalne poslove grada Bijeljina ove godine je zaključilo niz ugovora koji se odnose na održavanje putne i ulične infrastrukture i objekata. Uglavnom se radi o krpljenju udarnih rupa, košenju putnih pojaseva, održavanje saobraćajne signalizacije i slično.

Zbog zastoja sa usvajanjem budžeta sa zakašnjem se radi na infrastrukturnim projektima u gradu. Prioritet je saniranje problema na putnim pravcima. Kada je riječ o saniranju udarnih rupa, potpisana su dva ugovora ukupne vrijednosti oko 160.000 maraka.

Na području grada Bijeljina trenutno je u završnoj fazi izvođenje radova na izradi i održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima. Shodno vremenskim uslovima uskoro se očekuje završetak radova.

Očekuje se i drugi ciklus pošljunčavanja puteva i priprema za zimski period. Na ovaj način će biti sanirani i nekategorisani putevi.

U toku je i poslednji ciklus košenja putnih pojaseva lokalnih puteva u sjevernom, istočnom i južnom dijelu Semberije za ovu godinu, čiji se završetak očekuje do kraja mjeseca. Vrijednost ugovora za košenje iznosi 41.000 KM.  

Grad Bijeljina će u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH krajem mjeseca pokrenuti proceduru za izbor izvođača radova na asfaltiranju dijela Mačvanske ulice u Bijeljini u dužini od oko 500 metara. Planirana sredstva za realizaciju projekta iznose 48.000 KM, od čega Grad Bijeljina finansira 38.000 KM, a preostali iznos od 10.000 KM finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Početak radova očekuje se na proljeće.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.