Za pšenicu i so 3,6 miliona KM, a 14 miliona KM za poljoprivredu

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je danas isplatu 3.647.788 KM za kupoprodaju i skladištenje 4.000 tona merkantilne pšenice i 95.000 kilograma kuhinjske soli.

Na današnjoj telefonskoj sjednici Kompenzacioni fond prihvatio je Informaciju o realizaciji mjera interventnih nabavki, te odobrio isplatu navedenih sredstava za plaćanja obaveza po ugovorima zaključenim od Ministarstva trgovine i turizma, a koji se odnose na interventne nabavke roba u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se o Informaciji o sufinansiranju kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji za 2022. godinu, te zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku ovim investicijama, sa ciljem ublažavanja posljedica pandemije virusa korona za 2022. godinu.

“Odobrava se isplata 14.000.000 KM za potrebe sufinansiranja kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji, a u svrhu finansijske pomoći proizvođačima i prerađivačima za saniranje posljedica izazvanih virusom korona, kao i tržišnim poremećajima uzrokovanim poskupljenjem energenata i cijena osnovnih inputa u poljoprivredi”, navodi se u saopštenju.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je Informaciju o zahtjevu opštine Bileća za finansijsku pomoć.

Odbor je saglasan da se opštini Bileća uplate finansijska sredstva za isplatu najniže bruto plate za mjesec novembar 2021. godine za 279 zaposlenih u opštinskoj upravi Bileća i zaposlenih u nižim potrošačkim jedinicama ove opštine iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske, u ukupnom iznosu od 224.196 KM.

Upravni odbor je saglasan i da se opštini Bileća uplate finansijska sredstva za isplatu najniže bruto plate za decembar 2021. godine za 276 zaposlenih u Opštinskoj upravi Bileća i zaposlenih u nižim potrošačkim jedinicama opštine, iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske, u ukupnom iznosu od 221.785 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *