Za pola godine evidentiran pad broja krivičnih djela za 12 odsto /VIDEO/

Pripadnici PU Bijeljina predstavili su danas rezultate rada tokom prvih šest mjeseci ove godine.

Kako je saopšteno u prvoj polovini tekuće godine preduzete su  značajne aktivnosti u cilju uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminaliteta, a kao rezultat evidentirano je smanjenje ukupnog broja krivičnih djela za oko 12 %, te smanjenje broja krivičnih djela za oko 16 %.

Na povećanje broja krivičnih djela iz oblasti narušavanja javnog reda i mira uticala je  pojava pandemije virusa korona.

Na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina tokom prvih šest mjeseci rezultati su zadovoljavajući rekao je Žarko Ćosić, načelnik ove Policijske uprave  predstavljajući rezultate rada policije tokom prvih pola godine. On kaže da je u ovom periodu evidentirano povećanje broja prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira, doj je istovremeno smanjen broj  krivičnih djela. Evidentirana su ukupno 423 krivična djela u ovom periodu.

Tokom prvih šest mjeseci ove godine policija je evidentirala ukupno 709 narušavanja javnog reda i mira.

S obzirom da je u toku sezona godišnjih odmora iz Policije su apelovali na građane da zaštite svoju imovinu.

U oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno je 35  krivičnih djela – za devet više u odnosu na uporedni period.

U ovom izvještajnom periodu prema riječima Ćosića smanjen je priliv ilegalnog prelaska migranata.

U toku je  akcija “Vozi oprezno-putuj bezbrižno”  u okviru koje se na području ove Policijske uprave kontrola brzine kretanja vozila mjeri pomoću tri uređaja.

Stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja ocijenjeno je kao zadovoljavajuće . Registrovana je 481 saobraćajna nezgoda što je za oko 17 % manje u odnosu na isti period prošle godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *