Za podsticaje malim i srednjim preduzećima 80.000 KM /VIDEO/

U Agneciji za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina kažu da je ova ustanova ispunila svoj poslovni plan u 2019 godini.

Od avgusta do septembra su raspisana 3 planirana javna poziva za dodjelu podsticaja preduzetnicima, i sva 3 su uspješno provedena.

“Previđena sredstva u budžetu za podsticaje nisu bila dovoljna, te je 9 žena preduzetnika koje su ispunile uslove konkursa ove godine ostalo bez pomoći agencije”, rekla je direktorica Agencije za MSP Tatjana Blagojević za NTV Arena.

“Osnovni cilj agencije je što više novih poslovnih subjekata, zato je za ovaj javni poziv izdvojeno najviše sredstava”, kaže Blagojevićeva.

Agencija pruža i nefinansijsku podršku bijeljinskim privrednicima, kažu da su i ovoj oblasti ispunili svoj plan rada.

Agencija je za privrednike održala obuku i u oblasti internet marketinga.

Organizovan je i seminar na kome su se zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim ustanovama i preduzećima, kroz interaktivnu radionicu i predavanja, upoznali sa razvojnim projektima

Skuptina Grada Bijeljina je odlučila da iznos za podsticaje malim i srednjim preduzećima u 2020 godini ostane nepromjenjen u 2019, i iznosi 80 hiljada maraka, iako Strategija razvoja Grada Bijeljina za ove potrebe predviđa najmanje 110 hiljada maraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *