Za pet dana 156 prekršaja vozača prema pješacima

Ukupno 156 vozača sankcionisano je zbog prekršaja prema pješacima. Najčešće zbog nepropuštanja pješaka na obilježenim pješačkim prelazima tokom pet dana akcije pojačane kontrole na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina, saopšteno je iz Policijske uprave.

Tokom policijske kontrole odnosa vozač – pješak u 18 slučajeva prekršaj su počinili pješaci. Ukupno, uključujući vozače, sankcionisana su 174 učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Bijeljina sprovela je pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na odnos vozač – pješak od 27. do 31. januara.

Ističući da su pješaci najranjivija kategorija u saobraćaju, iz Policijske uprave apeluju da u uslovima smanjene vidljivosti pješaci koriste fluoroscentni prsluk ili odjeću koja ima fluoroscentne ili svijjetle dijelove, kako bi bili uočnjivi.

Pješacima se savjetuje da van naseljenog mjesta koriste lijevu ivicu puta. Da kolovoz prelaze isključivo na obilježenom pješačkom prelazu, kao i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *