Svetosavska nagrada za nastavnike – vraćanje sjaja profesiji

Dodjela svetosavskih nagrada za prosvjetne radnike u Republici Srpskoj je dokaz da se cijeni njihov rad koji ne podrazumijeva samo da nauče dijete da čita i piše, nego i da bude dobar čovjek, izjavila je nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi /OŠ/ “Vuk Karadžić” u Bijeljini Zorica Mišura, koja je jedan od dobitnika.

Mišura kaže da joj priznanje mnogo znači, pogotovo jer je riječ o Svetosavskoj nagradi, saopšteno je iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

“Mislim da se ovim priznanjem želi vratiti stari sjaj ovoj profesiji. Osim obrazovanja, tu je i vaspitanje i neke važne životne lekcije koje djeca nauče u školi. Nastavnik nema samo ulogu da dijete nauči da čita i piše, nego i da bude dobar čovjek”, kaže Mišura, koja je i majka četvoro mališana.

Osim rada u prosvjeti, zajedno sa supugom, đakonom Velislavom Mišurom i prijateljima aktivna je u Humanitarnom bratstvu i sestrinstvu “Radost”, koje pruža pomoć najugroženijima.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine je prvi put dodjelilo svetosavske nagrade nastavnicima za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u školskoj 2018/2019. godini.

Nagrade su uručene na svečanosti u Banjaluci u utorak, 28. januara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.