Vučić: Vlada rat za vakcine, u maju i novembru po 30 evra svima, penzionerima još 50 evra /VIDEO/

Do sada je u Srbiji vakcinisano više od 300.000 građana. Fajzerova vakcina će stizati u Srbiju na nedeljnom nivou, do kraja februara normalizacija isporuka. Virus i dalje cirkuliše, pa je vakcina najbolji način da se zaštitimo – poručuju ljekari. U svijetu vlada rat za vakcine,kaže predsjednik Srbije. Najavljuje i set mjera pomoći privredi i građanima.

Srbija je platila i naručila 6,5 miliona vakcina, ali one neće stići jer ih nema i vlada, pravi rat za vakcine, rekao je RTS-u predsjednik Srbije. Srbija,je kaže on zahvaljujući prijateljstvu sa Kinom, dobila vakcine i najavio da u narednih nekoliko dana stiže još dva puta po 25.000 doza ruske vakcine.

Najavio je novi set mera za pomoć privredi. Svim građanima u maju po 30 evra, 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra.

Razmišljao je, kako je rekao, da se vakciniše kineskom vakcinom.

“Ako svega deset ili 12 odsto u ovom prvom talasu primi vakcinu, ne bi imalo smisla da primim vakcinu ja, a da ostali ljudi nisu. Želim da budem sa svojim narodom, ne želim da imam više prava i privilegija u odnosu na druge, reko je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *