Vučić: Protivoklopni sistem “kornet” važan za odbranu zemlje /VIDEO/

Predsjednik Srbije posjetio je danas 72. brigadu za specijalne operacije Vojske Srbije u Pančevu, gdje mu je predstavljen i novi, najmoderniji protivoklopni sistem “kornet”, koji je nedavno stigao u Srbiju. Govorio je i o političkoj situaciji i poručio da je Srbija uvijek spremna za dijalog, ali bez diktata. Izjavio je i da još nema rješenja u slučaju nestanka mladića iz Splita, 31. decembra u Beogradu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan što je Srbija mogla da nabavi najsavremeniji ruski protivoklopni sistem “kornet” i znatnu količinu raketa i lansirnih uređaja, čime se poboljšava operativna sposobnost Vojske. Predstavnici Vojske predstavili su Vučiću ovaj protivoklopni sistem, ističući da služi za uništenje protivoklopnih ciljeva, savremenih tenkova i da niko u regionu nema ovakvo borbeno sredstvo.

Govoreći o Kosmetu, Vučić je poručio da je Beograd spreman za dijalog sa Prištinom, ali bez uslovljavanja i diktata za srpsku stranu.

Vučić je, povodom snimka policajaca iz Priboja koji veličaju zločin u Srebrenici, rekao da država neće dozvoliti ugrožavanje bilo čije bezbjednosti, da je Srbija i država Bošnjaka, a da će nadležni organi preduzeti određene mjere u ovom slučaju.

Predsjednik Srbije je izrazio nadu da će mladić iz Hrvatske Matej Periš, koji je nestao tokom novogodišnje noći u Beogradu, uskoro biti pronađen.

Predsjednik Srbije izjavio je da ne vidi smisao za danas najavljene proteste i blokade puteva u nekoliko gradova, jer, kako kaže, država je usvojila zahtjeve građana, dok je sve ostalo, ocjenjuje, politička igra različitih opozicionih grupa o zauzimanju čela protesta.

Vučić je rekao i da je doček Nove godine priređen u Beogradu na vodi pokazao da Beograd može da ide u korak sa najrazvijeninim i najposjećenijim metropoloma u svijetu, da je Beograd svijet i da je doček kako je rekao bio simbol snage i pobjede.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.