Vučić: Priština zvanično krši Vašingtonski sporazum /VIDEO/

Kurti u Pragu podnio zahtjev za članstvo u EU. U Beogradu večeras zasijeda Vlada Srbije i odlučuje o slanju zahtjeva KFOR-u. Odmah nakon sjednice Vlade javnosti se obraća predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i tada će kako je rekao biti saopšteno koje su to zemlje povukle priznanje tzv. Kosova.

Premijer u Prištini Aljbin Kurti podnio je zahtjev Češkoj, trenutno predsjedavajućoj u EU, za članstvo “takozvane Republike Kosovo” u toj organizaciji. Priština će podnošenjem zahtjeva za članstvo i zvanično prekršiti Vašingtonski sporazum, a odgovor Beograda biće poznat večeras poslije sjednice Vlade, poručio je predsjednik Srbije. Vlada Srbije podsjetimo večeras odlučuje o slanju zahtjeva Kforu da se obezbijedi prisustvo srpskih snaga na sjeveru KiM.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za TV Hepi da je neizvijesno šta će se dešavati sa Kosovom nakon apliciranja za članstvo u EU.

Šesti je dan barikada na sjeveru KiM. Krizni štab u Mitrovici apelovao je da građani istraju i ostanu mirni. Podsjetimo, Srbi protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića.

Predsjednik Udruženja privrednika sa sjevera KiM Radoš Petrović izjavio je danas da je snabdijevenost u prodavnicama dobra i da prehrambenih proizvoda i lijekova ima dovoljno.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj na samitu u Briselu informisaće lidere EU o tenzijama na Kosovu i Metohiji.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ima nalog da preduzme konkretne korake za podršku normalizacije situacije oko Kosova i Metohije, Moskva čeka reakciju Beograda, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *