Vučić: Ponovo smo postali kolateralna šteta sukoba velikih /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predsjedavao je danas sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj su razmatrani situacija na Kosovu i Metohiji, održavanje Evroprajda 2022 i sajber bezbjednost u energetskom sektoru.

Predsedniki Srbije Aleksandar Vučić je poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost rekao da je sinoć u razgovoru sa izaslanicima Olafa Šolca i Emanuela Makrona dobio prijedlog nove armature razgovora u Briselu koji bi trebalo da dovedu do skorog, a konačnog rješenja problema sa kojima se suočava Srbija i svih nerazjašnjenih pitanja na KiM.

Vučić je naglasio da je Srbija postala kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog, kako je rekao, neprincipijelnog ponašanja u prošlosti.

Vučić kaže da će SAD uputiti novu tranšu vojne pomoći za “odbranu od ruske agresije“, ali i zemljama u okruženju, među kojima nije Srbija.

MUP će četiri dana prije planiranog održavanja Prajda donijeti odluku, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne misli da su homoseksualci zlo i da se ne bi odrekao Ane Brnabić i mnogih drugih, te podvukao da je problem u vezi sa paradom u okviru Evroprajda u tome što jedan dio ljudi državu ne osjeća kao svoju.

Vučić je izjavio da je stopa nezaposlenosti 8,9 odsto što je, kako je istakao, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji Srbije. Poručio je građanima Srbije da nema potrebe da brinu kada je riječ o bezbjednosti snabdijevanja hranom, jer je ima dovoljno, te da će država izaći sa prijedlogom štednje električne energije kojim želi da ljude podstakne da štede i zarade novac, a da će dodatni popusti važiti od oktobra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *