Vučić: Plašim se da ćemo prije jeseni imati teško pogoršanje /VIDEO/

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.  Testirano je 181 laboratorijskih uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod jedne muške osobe starije životne dobi iz Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.360 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.786 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Epidemiolozi u Srbiji upozoravaju da nas lako može pogoditi novi talas virusa zbog pojave delta soja. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas epidemiološku situaciju u zemlji i istakao da “brojevi rastu”.

U jeku borbe sa koronavirusom u Beograd je stigao i virus Zapadnog Nila. Ova informacija nije obradovala stanovnike srpske prestonice, koji su svakako već umorni od borbe i mjera koje im je donijela korona. Ono što je dobra vijest jeste da za sada nema zaraženih građana, i da se planiraju masovnija zaprašivanja komaraca, ali stručnjaci pozivaju na oprez.

I dok građani Srbije strijepe od virusa korona i virusa zapadnog nila, Hrvati muku muče sa kovid  diskriminacijom. Digitalne potvrde, odnosno covid pasoši sve više se primjenjuju. One neće više biti ‘dozvola’ samo za prelazak granica, već i za učestvovanje na raznim događanjima i posjetu raznim mjestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *