Vučić: Od mene će u Vašingtonu čuti da je Srpska ustavna kategorija BiH /VIDOE/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Vašintonu, gdje će učestvovati na skupu Američko-izraelskog komiteta za javne poslove u Vašingtonu /AIPAC/, od njega čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH i da pristrasno optužuju samo jednu stranu.

Vučić je rekao da očekuje da će u Vašingtonu, gdje će učestvovati na skupu jedne od najmoćnijih izraelskih lobi grupa, čuti da je srpski čan Predsjedništva BiH “Milorad Dodik kriv za sve i da je Republika Srpska teg oko vrata svima”.

“Od mene će čuti drugačije stvari, od mene će čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH, da je stvorena Dejtonom i da je to bio uslov sine kva non za uspostavljanje mira u BiH”, rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da će u Vašingtonu od njega čuti da suviše pristrasno optužuju samo jednu stranu. Ne žele da analiziraju šta je neko stavio u svoje dugoročne planove i programe.

On je pozvao građane Srbije na jedinstvo i očuvanje mira. Navodeći da je uvjeren da će biti teški pritisci na Srbiju, osim za Kosovo, i po pitanju Republike Srpske.

“Kada govore Republika Srpska, oni misle Srbija. I svaki put se trude da pronađu bilo šta što bi Srbiji mogli da zamere”, rekao je Vučić.

On je dodao da misli da će u Vašingtonu glavna tema biti Kosovo. Kao i da neće biti ni laki razgovori oko pozicije Srbije u odnosu prema BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *