Vučić: Ne postoje vremenski rokovi u njemačko-francuskom planu /VIDEO/

Poslanicima je u utorak dostavljen izvještaj Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom, što je i tema sjednice Narodne skupštine koja počinje sutra u 10 časova.

Vlada Srbije dostavila je poslanicima “Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, od 1. septembra 2022. do 15. januara 2023”. Na posebnoj sjednici Skupštine Srbije učestvovaće i predsjednik Srbije. Dan uoči sjednice Vučić kaže da bi bilo bi dobro da se postigne što veće moguće jedinstvo ali da ne vjeruje u to.

Ukazao je na to da je sloga nikad potrebnija, jer se kako je rekao nalazimo u vremenu koje je najteže vjerovatno od Drugog svjetskog rata za Evropu i svijet. Na pitanje da li ima vremenskih rokova za sprovođenje njemačko – francuskog plana, Vučić kaže da nema. Ističe da je zajednica srpskih opština suviše ozbiljno pitanje.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović pokušao je danas da ublaži raniju izjavu da je Srbiji “oteto” Kosovo, pa je srpskim medijima poručio “bez oduševljenja, molim”, te istakao svoju privrženost predstavnicima vlasti u Prištini. On kaže da bi Srbija došla na Zapad, gdje je dobrodošla, neke stvari se moraju promijeniti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *