Vučić na vanrednoj sjednici Vlade: Teški zadaci pred nama /VIDEO/

Vanredna sjednica vlade Srbije održana je danas. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom dijela sjednice koji je bio otvoren za javnost, poručio da predstoje teški i važni zadaci, te zamolio sve članove vlade da svoj posao obavljaju ozbiljno i odgovorno.

Aleksandar Vučić je na sjednici Vlade zatražio da se formira poseban tim koji će se boriti za Srbiju povodom inicijative o prijemu Prištine u Savjet Evrope, koja će se razmatrati na zasjedanju Parlamentarne skupštine SE 16. aprila.

Vučić je izjavio, povodom današnjeg nastavka razgovora Beograda i Prištine u Briselu, da je srpska strana dobro pripremljena za dijalog, ali da ne možemo da očekujemo bilo šta dobro.

Predsjednik je zatražio od članova Vlade da se više angažuju na spoljno-političkom planu i dodao da će on učini sve što je do njega, uključujući razgovore sa liderima afričkih zemalja. Osvrnuo se na rezoluciju o Srebrenici, rekavši da je ona nepoštena.

Srbija naglasio je neće da ugrožava Dejtonski mirovni sporazum.

Vučić je najavio će 7. aprila otići u Pariz, gdje ga već 8. aprila očekuju veliki i strateški važni razgovori sa predsjednikom Emanuelom Makronom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *