Ministar policije Srbije iznio detalje ubistva djevojčice Danke Ilić /VIDEO/

Policija nastavlja pretragu terena i rad s ciljem pronalaska tijela dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, zbog čega su uhapšena dva muškarca osumnjičena da su autom udarila i ubila djevojčicu, pa njeno tijelo bacili na deponiju, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić.

On je na konferenciji za novinare naveo da je ovaj zločin duboko potresao cijelu Srbiju i u ime pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ izrazio najdublje saučešće porodici.

Policija je, dodao je Gašić, uhapsila muškarce čiji su inicijali S.J. i D.D. stare po 50 godina iz preduzeća “Vodovod Bor”, koji su zločin priznali i određen im je pritvor, zbog teškog ubistva.

Gašić je potom iznio cijeli slijed događaja od nestanka djevojčice, da je majka otišla da donese vodu sinu, a kada se vratila djevojčice nije bilo.

On je naveo da je policija pratila forenziku telefona od izlaska iz stana majke i kretanje od Bora do Banjskog Polja, upoređujući sva lica koja su tu istu trasu prolazila, provjeravali vrijeme kada je nastala fotografija koju je majka načinila u dvorištu slikajući malu Danku.

Djevojčica je, kako je naveo, izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, a majka je, tražeći je, vidjela bijeli auto i muškarca pored njega. Kasnije se ispostavilo da je to bio auto “fijat panda”, u kojem su bili osumnjičeni.

Gašić dodaje da su osumnjičeni djevojčicu udarili nekih 30 do 40 metara od mjesta zaustavljanja.

“Autom je upravljao D.D., a S.J. je tijelo djevojčice prebacio na zadnje sjedište preko alata. Dogovorili su se da tijelo devojčice bace na deponiju”, dodao je Gašić.

Gašić je naveo i da ih je Dankin otac sreo usput i pitao da li su vidjeli djevojčicu, na šta su oni odgovorili negativno.

“S.J. je bacio tijelo djeteta, a D.D. je pored auta pazio da neko ne naiđe. Utvrđeno je da se prisustvo vozila poklapa sa vremenom nestanka male Danke”, dodao je Gašić.

Prema Gašićevim riječima, o monstruoznosti zločina svjedoči i to da je na poziv direktora D.D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio.

Pošto vozilo ima dži-pi-es, cijelo njihovo kretanje je zabilježeno, a policiji je bilo sumnjivo što su 150 metara od dvorišta porodice Ilić prešli za 5,5 minuta.

“Svaku kuću u Banjskom Polju, podrum, šaht, zamrzivač, policija je pregledala”, rekao je Gašić, dodajući da je urađeno i 15 poligrafskih ispitivanja, kao i da su provjerenje SMS poruke i telefonski pozivi.

Gašić je rekao da su dvojica osumnjičenih vođena drugi dan na poligrafsko ispitivanje, da je vozač tog dana imao zakasnjelu reakciju na isptitivanje, a suvozač odmah.

“Njih dvojica su nas odveli na deponiju, ali imamo saznanja da se jedan 28. marta vratio i prebacio tijelo na drugu lokaciju, a jedan na drugog prebaciju krivicu”, dodao je on.

Danka Ilić nestala je 26. marta u 13.45 časova u borskom naselju Banjsko Polje.

Zbog ovoga slučaja, pripadnici MUP-a Srbije prvi put su aktivirali sistem “Pronađi me” za hitno obavještavanje javnosti zbog slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *