Vučić: Donja Gradina je najveće svetilište srpskog naroda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Donja Gradina najveće svetilište srpskog naroda i poručio da Srbi više ne mogu da prihvate da budu oni koji su krivi i koji nemaju nikakva prava.

“Za one koji su nestali bez traga mi smo jedini trag. Mi moramo da budemo i trag i putokaz i ime za one koji su ovdje ubijani bez beleženja njihovog imena i broja. u Donjoj Gradini i Jasenovcu ubijano je namerno ime, vera i nacija”, istakao je Vučić u obraćanju na komemoraciji u Donjoj Gradini.

Vučić je poručio da je narod Republike Srpske i Srbije jedinstven i naglasio da to nikada niko neće uspjeti da promijeni bez obzira koliko se trudili.

“Naši ljudi više ne mogu da prihvate da Srbi budu dežurni krivci bez ikakvih prava. Danas Srbi na svaki način jedinstveno umeju da reaguju na svaku vrstu pritisaka koji dolazi spolja”, rekao je Vučić.

On je dodao da Srbi više ne mogu da prihvate da budu oni koji su krivi, koji nemaju nikakva prava.

“Danas Srbi na svaki način jedinstveno reaguju na svaku vrstu pritiska koji dolaze spolja. Kada Srbinu dozlogrdi više povratka nema, on hoće biti samo svoj na svome. Danas se održavaju izbori na severu Kosova i Metohije, a neće Srbi ničijim tuđim interesima da služe, hoće mir, hoće da poštuju druge, ali prije svega da se bore za svoje interese”, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku jer Srbija i Srpska već devet godina zajedno obilježavaju Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Jasenovac i druge značajne datume i događaje iz iastorije.

U Spomen-području “Donja Gradina” kod Kozarske Dubice danas je održana centralna manifestacija obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u NDH u koncentracionom logoru Jasenovac u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije i velikog broja građana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *