Vučić: Dodik i rukovodstvo Srpske će biti na obilježavanju Sretenja /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da mu ne pada na pamet da čak i razmatra da isključuje rukovodstvo Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika iz obilježavanja Dana državnosti – Sretenja, po zahtjevima nekih ambasadora zemalja EU, kako su prenijeli pojedini mediji. Vučić je najavio da će predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović dodijeliti orden povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za televiziju Prva je napomenuo da proslavu u Orašcu organizuje Vlada i nije on ni pozivao strane ambasadore, da je pozivnicu uputila ministar Darija Kisić Tepavčević i da piše da manifestaciju organizuje Vlada Srbije, uz suorganizaciju Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Povodom medijskih navoda da ambasadori zemalja EU ove godine neće prisustvovati obilježavanju u Orašcu zbog najave o prisustvu srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika, Vučić je istakao da ne postoji nijedan ambasador, ni sa Zapada ni sa Istoka koji može da ga pozove i nešto slično kaže ili naredi.

Vučić je istakao da Srbima u Srbiji i Srpskoj niko ne može da oduzme pravo da pripadaju srpskom narodu, da je jedini predsjednik koji se nikada i ni na koji način nije umiješao u izbore u Republici Srpskoj i d ne može da prihvatm činjenicu da je Dodik kriv za sve.

Optužbe dijela opozicije o uvozu glasača iz Republike Srpske, koji bi u Srbiji glasali za SNS, nazvao je besmislenim insinuacijama i lažima, ali je dodao da je to pokrenulo temu napada na Republiku Srpsku.On je rekao da oko 11 odsto Srba iz Republike Srpske ima državljanstvo Srbije, a što se glasanja u Srbiji tiče, od tog četiri odsto ili 4.000 je glasalo na zadnjim izborima, što je potpuno zanemariv broj.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *