Vučić: Beograd zadržava politiku neuvođenja sankcija Moskvi /VIDEO/

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je, u obraćanju javnosti, da je najveća greška što je prihvaćeno da Evropska unija rukovodi procesom rješavanja konačnog statusa Kosova i Metohije i dodao da imamo osam nota o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, ne iznoseći detalje, da je suština prijedloga Njemačke i Francuske o KiM da Srbija dopusti ulazak tzv. Kosova u sve međunarodne organizacije, i Ujedinjene nacije, a da bi Srbija za to, iako nije precizirano, dobila brži ulazak u Evropsku uniju, i vjerovatno ekonomske značajne koristi, te poručio da je za Srbiju neprihvatljivo da Kosovo bude član UN.

Predsjednik Srbije rekao je danas da će Beograd zadržati svoju poziciju neuvođenja sankcija Rusiji dok god šteta koja se bude nanosila Srbiji ne bude veća da će morati da prihvati realnost.

Vučić je rekao da je 1999. godine Mađarska trebala kopnom da napadne Srbiju, kako bi se razvukle njene snage, što mu je potvrdio mađarski premijer Viktor Orban, koji mu je dozvolio da to kaže.

On je naveo da je od Orbana tadašnji američki predsjednik Bil Klinton tražio da napadnu sjever Srbije, ali da je Orban to odbio.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *