Vučić: Belivuk nije član SNS, a i da jeste – uhapšen je /VIDEO/

Trudnice i porodilje u Srbiji dobiće na jesen više novca. Uz brojne stimulativne mjere od septembra po rođenom djetetu biće isplaćeno 5.000 evra, rekao je predsjednik Srbije. Aleksandar Vučić  najavljuje i nastavak borbe protiv organizovanog kriminala.

Predsjednik Srbije istakao je da će nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala. Kako kaže, u toj borbi neće biti zaštićenih, sa željom da Srbija ima najbolje rezultate u Evropi. Vučić je rekao da je prvi govorio javno o ubistvu “na šinama”, da je dobijao saznanja, kao i da je pitanja o tom slučaju postavljao javno.

On je rekao da su njemu rekli da Veljko Belivuk nikada nije bio član SNS.

Srbija uskoro usvaja nove mjere podsticaj rađanja u zemlji. Riječ je o tri promjene – uvećane novčane naknade za trudnice i porodilje, zatim rješavanje određenih zakonskih poteškoća koje se tiču zarada trudnica i porodilja, te uprošćavanje birokratskih procedura za vantjelesnu oplodnju. To će biti prema riječima Aleksandra Vučića jedan  od nacionalnih prioriteta  ali i davanja 5.000 evra za novorođeno dijete.

Kada je u pitanju podrška od 20 evra za sve punoljetne građane do kraja godine, Vučić je podsjetio da je Srbija već davala podršku od 100 evra, iako nije bilo izbora. Istakao je da mnogo zemlje imaju veliki rast javnog duga.

Vučić je poručio da postoji namjera da se sprovede puna i jeftina legalizacija oko 2,5 miliona bespravnih objekata, ali i da će oko 10 odsto njih morati da bude uklonjeno, jer ne mogu da se legalizuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *