Vrijeme značajnih rezultata i velikih izazova

“Elektro-Bijeljina” obilježila je danas slavu preduzeća – Svetog proroka Iliju, a ovu priliku rukovodstvo je iskoristilo da istakne dosadašnje, kako su naveli, značajne rezultate i velike izazove u poslovanju.

Iz ovog preduzeća su naglasili da u ovo vrijeme, kada privredni ambijent nije najpovoljniji, “Elektro-Bijeljina” ostvaruje zavidne poslovne rezultate i tako se svrstavaju među najuspješnije u regionu.

Vršilac dužnosti direktora “Elektro-Bijeljine” Vaso Arsenović rekao je da je preduzeće zadržalo trend rasta poslovanja i uspješnih finansijskih rezultata, dok su distributivni gubici svedeni na istorijski minimum.

Arsenović je naglasio da je u toku realizacija kapitalnog projekta vrijednog 15 miliona evra, koji realizuju posredstvom kreditnog aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, a sredstva će biti utrošena do 2022. godine za finansiranje izgradnje i rekonstrucije srednje i niskonaponske mreže i ugradnju pametnih brojila.

On je naveo da će preduzeće uložiti i vlastita sredstva, tako da će projekat biti vrijedan oko 45 miliona maraka.

“Taj projekat će biti od izuzetnog značaja, kako za naš sistem, tako i za same krajnje kupce”, rekao je Arsenović i podsjetio da je za modernizaciju vozila i mehanizacije investirano milion KM.

On je napomenuo da je prethodni period bio pun izazova, kako u pogledu nastavka modernizacije mreže, tako i u aktivnostima u vezi sa restrukturisanjem preduzeća, razdvajanjem djelatnosti i prvom fazom sistematizacije radnih mjesta.

Arsenović je ukazao da je najveći izazov restrukturisanje “Elektroprivrede Republike Srpske” i rasterećenje broja radnika putem davanja stimulativnih otpremnina, što je iskoristilo 213 radnika.

“Na taj način smo ovu fazu završili i spremno nastavljamo dalje aktivnosti u pogledu razdvajanja djelatnosti distribucije od proizvodnje i snabdijevanja u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, kao i nastavak investicionog ciklusa”, dodao je Arsenović.

Kum slave bio je direktor bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *