Volonteri pomažu građanima u izolaciji i penzionerima /VIDEO/

Gradski kol centar je tokom jučerašnjeg dana zaprimio 45 poziva od čega 30 starih lica i jednog lica koje je u izolaciji, a koje nema nikoga u svojo blizini ko bi ga mogao snabdjeti namirnicama. Iz gradske uprave apeluju na građane da brojeve telefona 055 233 154 i 233 155 ne koriste za druge potrebe,  jer su namijenjena samo za korisnike starije od 65 godina i lica u izloaciji koji ne mogu izaći u nabavku 

Stevica Tešić primio je danas narudzbu jednog penzionera u Račanskoj . Dvadesetčetvorogodišnji nastavnik razredne nastave iz Bijeljine, jedan je  od 47 volontera koji  su se u protekla dva dana prijavili da rade u gradskom kol centru i pruže potrebnu pomoć i uslugu licima starijim od 65 godina ili licima u izolaciji koji nemaju nikoga u svojo blizini ko bi ih mogao snabdjeti namirnicama i drugim potrepštinama.

Broj volontera se od juče, za samo jedan dan, povećao sa 22 na 47. Organizovani su u timovima po dvije osobe. Radi se o mlađim licima koja moraju poštovati sve mjere zaštite i nositi identifikacione kartice. Na istom poslu su zajedno sa 30 pripadnika jedinice Civilne zaštite.

Mlađenovićeva je danas apelovala na građane da brojeve telefona Kol centa za snabdijevanje 055 233 154 i 233 155  ne koriste za druge namjene i ne zloupotrebljavaju  za raspitivanje o kupovini zaštitnih maski ili za druge namjene.

Prema informacijama kol centra  u toku jučerašnjeg dana,  od 45 poziva osam je bilo sa seoskih područja i za njih je izvršena dostava. Radno vrijeme Kol centar je od ponedjeljka do subote od 8 do 16 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *