Volonteri Crvenog krsta Bijeljina obradovali mališane iz Dnevnog centra za djecu /VIDEO/

Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta, danas su djeci u dva Dnevna centra koji djeluju pri bijeljinskom Centru za socijalni rad podijelili novogodišnje paketiće u susret novogodišnjim praznicima. Ovo je tradicionalna aktivnost Crvenog krsta, a realizovana je u sklopu godišnje akcije “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

U pretpraznično vrijeme mališane u Dnevnom centru sa smetnjama u razvoju obradovali su novogodišnjim paketićima i volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta. U ovom centru trenutno borave 22 korisnika, a prema riječima rukovodioca Službe, samo u posljednjih sedam dana stigli su u Dnevni centar novogodišnji pokloni brojnih donatora i humanih ljudi.

U Aktivu mladih Gradske organizacije Crvenog krsta kažu da je i ovogodišnja akcija “Jedan slatkiš, jedno dijete” realizovana sa velikim uspijehom, s obzirom da je podržao veliki broj građana pa su uspjeli da upakuju i pripreme više od 1.600 novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih kategorija i udruženja koja ih podržavaju. I ovoga puta stigli su paketići u dva Dnevna centra koji djeluju pri bijeljinskom Centru za socijalni rad.

Korisnici i zaposleni u Dnevnom centru vrijedno rade i na pripremanju humanitarne novogodišnje izložbe koja će javnosti na Gradskom trgu biti predstavljena 28. i 29. decembra.

Humanost posebno do izražaja dolazi u vrijeme praznika kojima se najviše raduju djeca, s toga je već izvijesno da će za osmijeh na licima mališana iz Dnevnog centra, Bijeljinci i na ovoj izložbi položiti ispit humanosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *