Vojska odbranila Srpski narod i njegova ognjišta /VIDEO/

U Banjaluci obilježen 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH. Vojska je odbranila srpski narod i njegova ognjišta,što ne smije biti zaboravljeno, poručila je predsjednica Republike. Ukidanje VRS je bila greška, ali svjestan sam okolnosti i pritisaka koji su doveli do toga, kaže Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je Vojska Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranila srpski narod i vjekovna ognjišta, što ne smije biti zaboravljeno. Zbog toga je, dodala je ona, potrebno jačati Srpsku čija autonomija mora biti trajna kategorija.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je danas da ne smije biti zaboravljeno da je Vojska Republike Srpske /VRS/ odbranila Srpsku u proteklom ratu i sačuvala vjekovna ognjišta srpskog naroda.Okolić je podsjetio da su Bošnjaci i Hrvati formirali oružane jedinice prije početka oružanih sukoba u BiH, što je, kako je rekao, bio jasan signal šta se sprema.

Komandant Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Milan Radojičić rekao je da danas sjećamo više od 23.000 junaka koji su ugradili život u temelje Srpske.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci na današnji dan 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Vojska Republike Srpske bila odbrambena snaga koja je sačuvala srpski narod, njegov identitet, vjekovna ognjišta i istoriju.

Dodik je istakao da je slavan ratni put Vojske Republike Srpske i da je srpski narod ponosan na sve njene pripadnike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *