Vladika Joanikije u samoizolaciji, sutra se testira na virus korona

Iz Eparhije budimljansko-nikšićke saopšteno je da će se Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sutra testirati na virus korona, nakon što je danas osjetio malaksalost uz blago povišenu temperaturu.

Iz Eparhije su se oglasili nakon što je nekoliko crnogorskih medija objavilo vijest da je vladika Joanikije, koji je i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, pozitivan na virus korona.

U saopštenju Eparhije dodaje se da je vladika Joanikije u samoizolaciji u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke.

Nakon opsežnog pregleda i laboratorijskih nalaza, kako se navodi, ljekari su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama.

“Nakon ordinirane simptomatske terapije – lijekovi za obaranje temperature i vitamini, vladika nema povišenu tjelesnu temperaturu i osjeća se dobro. Za sutra je planirana dalja dijagnostika – skener pluća i virusološko testiranje na novi virus korona – `pi-si-ar` /PCR/. Episkop je pod budnim nadzorom ljekara, koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje”, dodaje se u saopštenju.

Iz Eparhije budimljansko-nikšićke su pozvali javnost da se o zdravstvenom stanju vladike Joanikija informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske.

Vladika Joanikije imenovan je nakon smrti blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *