Vladika Fotije: Dobro je što predškolske ustanove slave svetitelje /VIDEO/

Dječji vrtić “Dragan i Zoran” obnilježio je svoju krsnu slavu Nikoljdan lomljenjem slavskog kolača i prigodnim programom koji su mališani upriličili za goste. Tom prilikom, episkop zvorničko-tuzlanski Fotije je poručio da je dobro da predškolske i školske ustanove slave naše svetitelje i apelovao na sve one koji su braku da imaju što više djece, jer je to kako je istakao i budućnost RS.

Lomljenjem slavskog kolača, krsnu slavu Nikoljdan obilježili su u vrtiću “Dragan i Zoran” uz zvanice u skladu sa epidemiološkim mjerama. Vladika Fotije je ovom prilikom poručio onima koji su u braku kako treba da imaju, što više djece. S druge strane apelovao je i na državu i ostale institucije da ta djeca imaju dobre uslove za život.

Nakon slavskog obreda polaznici vrtića upriličili su bogat kulturno-umjetnički program.

Vrtić “Dragan i Zoran” ove godine proslavlja 20. godina rada i jedna je od najboljih predškolskih ustanova u RS.

Gradonačelnik Bijeljine je ovom prilikom istakao da je obaveza grada da podrži predškolske ustanove i najavio dodatna izdvajanja iz budžeta 2022. godine u tu svrhu.

Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i boravak u predškolskim ustanovama je od presudnog značaja za dječji rani rast i razvoj i upravo zbog toga se i obilježavaju ovakvi događaji, istakli su iz resornog ministarstva.Govoreći o obuhvatu predškolske djece, prije deset godina on je u RS iznosio svega 10 odsto, dok je sada 28 procenata djece obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem.

Pomoćnik ministra je podsjetila je da se Nikoljdan širom RS obilježava kao vrtićka slava, a sveti Nikola kao zaštitnik djece. Vrtić “Dragan i Zoran” ima 33 zaposlenih, a ovu predškolsku ustanovu pohađa oko 300 djece.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.